News at golfmarnoch :: News ArticlesThe GREEN HOLE - JUNE 2007

Twee landen voor één golfbaan

Golfarchitecten Dimitri van Hauwaert en Steve Marnoch mogen trots zijn op zijn laatste nieuwe réalisatie.

De Internationale Golfbaan van Maastricht is een buitengewone en exclusieve golfcomplex dat zijn deuren op 11 mei opende. Samen met Steve Marnoch tekende de Belg de 27 holes van het complex, waarvan een 18 holes championship en een 9 holes golfschool, par 3 baan.

Originaliteit van het project is dat de golfbaan precies op de grens tussen Nederland en België ligt. Wat wel voor 15 jaar administratieve beslommeringen heeft gezorgd. Maastricht International Golf heeft 13 holes in Nederland en 5 in België. De oefenbaan is ook over de twee grondgebieden verdeeld.

Een ambitieus project van 104 miljoen euro voor een totaal grondoppervlakte van 110 ha waarvan 70 ha voor de golfbanen. De 40 resterende ha krijgen ondermeer een hotel, een health & spa center, woongelegenheden en een uitgebreid sportieve infrastructuur.

Uniek gelegen op de hoogste heuvel van Nederland: de Dousberg.

Vanaf de 91m hoogte is het panorama op de Limburgse landschappen de moeite waard. De clubhouse is dan ook op de heuvel zelf gebouwd alsook het hotel en binnenkort een 400m2 indoorgolf oefencapaciteit.

Op de baan vindt men een practice van 3 verdiepingen omringd door 2 heel grote oefengreens. De onmiddellijke omgeving heeft heel wat te bieden: een merkwaardige archeologische site, 2 vroegere romeinese wegen die het domein doorkruisen en zelfs verschillende families dassen die er hun nesten huizen. Zij worden dan ook extra beschermd.

De werf startte in 2002 in samenwerking met het ervaren bedrijf Mourik die ondanks de complexiteit van de site een merkwaardig werk leverde. De gigantische greens (650 m2) van Dimitri van Hauwaert en Steve Marnoch zijn een blikvanger. En alle fairways werden verbeterd met een 5 cm zandlaag.

Eind deze zomer zou het gehele complex afgewerkt moeten zijn.
De "Pay & Play" formule geeft iedere golfspeler de mogelijkheid om het boeiend avontuur van éénzelfde 18 holes parcours in 2 verschillende landen te spelen.

< Back

golfmarnoch would be delighted to discuss your individual requirements.

Email :: info@golfmarnoch.com or simply click here to submit your request and receive a complementary guide - 'The perfect approach to planning a golf course by golfmarnoch'.

golfmarnoch Limited
Wicksop View :: The Park :: Bakewell
Derbyshire :: DE45 1ET
Tel :: +44 1629 814 891
Office Map / Directions

Spanish Office
Avenida Litoral s/n
Edificio Vistamar Local 1
29680 Estepona :: Malaga
Tel :: +34 952 808476
Map / Directions