News at golfmarnoch :: News Articlesgolf.be - MAY 2007

Officiële opening Maastricht International Golf op De Dousberg in Maastricht

Met het spelen van de Golfcup Nederland – België en de onthulling van een bronzen beeld van de Limburgse kunstenaar Caius Spronken opende vanmiddag Nederlands nieuwste golfbaan: Maastricht International Golf.

Het baanontwerp is van Marnochgolf, een internationaal gerenommeerd golfcourse architectenbureau, waar ook onze jonge landgenoot Dimitri van Hauwaert aktief is (foto: Dimitri aan het werk met Steve Marnoch). Voor Dimitri is dit de eerste realisatie nabij en op Belgisch grondgebied. Bij het ontwerp is rekening gehouden met grote waterpartijen. Marnoch: "Het unieke aan deze golfbaan is de landschappelijke invulling waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de bestaande natuurlijke hoogteverschillen."

De golfbaan, de 6e van GMG Golf Management Group International, bestaande uit een 18-holes Championship Course en een 9-holes Executive Course, ligt op de Dousberg op een steenworp afstand van het centrum van Maastricht. Het complex bevindt zich op 90 meter boven de zeespiegel, zowel op Nederlands als Belgisch grondgebied. Het is daarmee de hoogstgelegen golfbaan in Nederland. Tijdens het spelen passeert men meerdere malen de landsgrens. Deze unieke situatie geeft de baan een internationaal karakter.

De golfbaan maakt deel uit van het project De Dousberg, een grootschalig verblijfsgebied met leisure-voorzieningen in combinatie met huurappartementen op een terrein van circa 115 hectare. Het project is een ontwikkeling van BPF Bouwinvest. De golfbaan is de eerste faciliteit op De Dousberg die in gebruik wordt genomen.

Maastricht International Golf
Door het ontwerp en de locatie zal Maastricht International Golf naar de mening van golfdeskundigen tot de top tien banen van Nederland en België gaan behoren. Het complex vormt onderdeel van het Dousbergproject en bestaat uit een 18-holes Championship Course, een 9-holes Executive Course, een Driving Range met 60, deels overdekte, afslagplaatsen, een putting green en chipping area en een clubhuis dat haar gelijke niet kent.

Maastricht International Golf is onderdeel van het Limburgse heuvellandschap. Bomen, (bloemrijke) graslanden, water en lange zichtlijnen vormen het decor waarin men op sportieve manier kan ontspannen. De wandelpaden op en langs de baan blijven openbaar, zodat iedereen hiervan gebruik kan maken.

De baan is gelegen op historische gronden. Julius Caesar voerde rond de jaartelling op dezelfde plek een aantal belangrijke veldslagen. Aan de rand van de golfbaan bevindt zich een archeologische vindplaats van de Neanderthalers welke de eerste tekenen vormt van menselijke bewoning ca. 130.000 jaar geleden.

Clubhuis
Het clubhuis is ontworpen door de Florentijnse architect Adolfo Natalini die in Nederland bekend is van spraakmakende projecten als Rondo in Helmond, Haverleij in Den Bosch en het Clioplein in Den Haag. Het clubhuis wordt naar verwachting voorjaar 2009 opgeleverd. Het clubhuis krijgt tijdelijk onderdak in het gebouw van de skivereniging.

Driving Range
Het Driving Range gebouw, een is ontwerp van de architect Peter Claassens van N Architecten, krijgt drie verdiepingen waarvan twee overdekt met in totaal 60 afslagplaatsen. Het unieke gebouw ligt ingegraven in de natuurlijke helling van De Dousberg en maakt deel uit van het landschap door de toepassing van natuurlijke materialen zoals mergel, hout en baksteen.

Openbaar karakter
Maastricht International Golf is een hoogwaardige openbare baan. Naast leden van de GolfClub Maastricht wordt de baan bespeeld door leden van de Golf&Businessclub Maastricht (bedrijfsleven) en greenfee spelers. Daarmee is MIG ook een belangrijke stimulans voor het lokale en regionale toerisme., zowel voor de zakelijke als de particuliere markt.

< Back

golfmarnoch would be delighted to discuss your individual requirements.

Email :: info@golfmarnoch.com or simply click here to submit your request and receive a complementary guide - 'The perfect approach to planning a golf course by golfmarnoch'.

golfmarnoch Limited
Wicksop View :: The Park :: Bakewell
Derbyshire :: DE45 1ET
Tel :: +44 1629 814 891
Office Map / Directions

Spanish Office
Avenida Litoral s/n
Edificio Vistamar Local 1
29680 Estepona :: Malaga
Tel :: +34 952 808476
Map / Directions